MORIETA

Abantos x Nabuur

Elite, Sport-springen, Sport-dressuur, Prestatie, Preferent

Internationaal springen & Z2 dressuur

In 2021 hebben wij Morieta op 27 jarige leeftijd in moeten laten slapen. Zij zal altijd aan onze stal verbonden blijven, omdat met haar onze fokkerij begonnen is.

De vader van Morieta is de Abgar x Pericles zoon Abantos. De moeder van Morieta is de ster, pref.prest.merrie Eugenieta v:Nabuur. Deze merrie is o.a.ook de moeder van de naar Amerika verkochte internationale springpaarden Irmin v.Dillenburg en Jennieta v.Ekstein, en het nationale springpaard Kimberley v: Equador. Twee nakomelingen van haar te weten Pepieta en Reginald beide v: Balzflug zijn naar Engeland en Zweden voor de sport verkocht. Grootmoeder Pieta is de ster, pref. dochter van de keurhengst Rigoletto x keurmerrie Erieta.

In eerste instantie is Morieta in Nederland ingezet voor de sport en fokkerij en zij heeft het met succes gebracht tot ZZ springen en Z2 dressuur. In deze periode heeft zij ook twee nakomelingen gebracht.

De eerste nakomeling is de merrie Rosieta P. v: Lancelot, deze heeft het elite en sport springen predikaat.

De tweede nakomeling is de stermerrie Tycharieta P. v: Ahorn die ook het sport springen predikaat heeft en die na mooie successen in het ZZ spr en bij de zesjarigen in het internationaal springen verkocht is naar Zwitserland waar ze met Didier Fumeaux 1.40 springt.

Na een verblijf van zes jaar in Mexico waar Morieta in de internationale springsport is ingezet is ze op 12 jarige leeftijd teruggekomen naar Nederland om haar verder in te zetten voor de fokkerij.

Nakomelingen gefokt bij Stal Pluijter:


STAL PLUIJTER
door: Geerke Helpt! 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.