Winnende rit tijdens CSI De Wolden Zomodo P. en Sabrina van Rijswijk

27-07-2015 00:00

Ze moest lang wachten voor er zekerheid was, maar het lange wachten werd beloond. Sabrina van Rijswijk wist donderdag de Bork Sloopwerken Prijs op haar naam te schrijven. Een kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van komende zondag. Met Zomodo P (Quasimodo Z x Ahorn) bleek ze voor iedereen te snel. In de 22e rit van de totaal 93, realiseerde de amazone uit Boskoop een tijd van 67.23 seconden op het parcours tabel A over 1.40 m In alle ritten na haar was er niemand die deze tijd wist te verbeteren. De Italiaan Andre Sakakini kwam met 67.43 seconden tweetiende tekort met HWS Saskia (Stakkato Gold x Promotion) en Remco Been bleef met 67.65 ook dicht in de buurt met Brunetti 2 (Briar x Riccione). Uiteindelijk was het Sabrina van Rijswijk die zich als eerste mocht opstellen bij de prijsuitreiking.

 

Hoewel ze de eerste plaats met verve in de wacht sleepte, wilde Sabrina van Rijswijk nog niet vooruit lopen op komende zondag. Toen haar werd gevraagd of ze Zomodo P ook in de belangrijkste wedstrijd zal starten, zei Van Rijswijk: “Ik moet me eerst maar eens zien te plaatsen. Morgen komt er nog een kwalificatie.”

Voorzichtigheid troef bij haar, terwijl de amazone duidelijk liet zien met Zomodo over een prima GP-paard te beschikken. “Ik heb er nog geen Grote Prijs mee gereden, misschien wordt het zondag de eerste", aldus de amazone die op onderstaande foto van Jeroen Spoolder op weg is naar de winst.

Bron: www.chdewolden.nl